Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велопоход Ком-Емине

юли 15, 2017 - юли 26, 2017

Вело-похода е туристически и няма състезателен характер. Времената за придвижване и дневното физическо натоварване са съобразени за средно подготвен планински велосипедист.
Средната положителна денивелация за деня ще е около 2000 м, а изминаваното растояние от 30 до 80 км. На съобразени от водачите места са предвидени регламентирани почивки, които
са средно по 10 мин. на всеки 2 часа, както и допълнително закуска от 30 мин. и обяд от 60 мин. Попътните хранения са до питейна вода. Групата ще бъде ограничена до 20 участника и ще се движи компактно без разкъсване с водач отпред и най-отзад. Ще има общо 3-ма водачи, които са преминавали маршрута многократно и го познават отлично. В зависимост от метеорологичните условия и физическото състояние на групата, водачите ще може да променят графика на придвижване, времето за почивка, варианта на пътеките и местата за нощувка (бивак). С групата постоянно ще има придружаващ транспорт, който ще превозва палатките и спалните чували, както и компактен, до 40л, придружаващ личен багаж на всеки участник. Транспорта, ще се среща с групата почти всяка вечер, с изключение на 3 вечери. При аварийна ситуация, лека травма или при необходимост от почивка участник може да се придвижи с придружаващия транспорт до следващото място за нощувка/среща, пропускайки еднодневен участък от маршрута. При нощувки или преминаване през хижи, храната може да бъде уговорена с хижарите, като това ще бъде уточнявано предварително с участниците от водачите на групата. На придружаващия транспорт ще може да се поръчва по телефона храна или резервни части за велосипед. В два участъка от маршрута, трудни за преминаване с велосипед, ще е възможно участници да преминат съответния терен пеша, а велосипедите им, да бъдат транспортирани напред по маршрута с придружаващия транспорт. Тези участъци са подбрани така че, велосипедисти и пешеходци да могат да се придвижват заедно без да се забавят взаимно. Всички нощувки, дори и когато сме на хижа, могат да се пренощуват на палатка, спален чувал, шалте, хамак – според индивидуалните предпочитания. Ценете на нощувките на хижите варират между 10-15 лв. В гр.Котел ще отседнем в къща за гости, където също може да се спи на палатка или шалте на двора.

Детайли

Начало:
юли 15, 2017
Край:
юли 26, 2017
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1909473822601853

Организатор

Нено Делирадев
Телефон:
0888881245
Email:
n.deliradev@abv.bg

Място

Ком-Емине
България + Google Map
Телефон:
0888881245
Уебсайт:
http://bikingtours.eu/c5/index.php/sbitiya/velopohod-kom-emine-2017